В Україні вже стартував дачний сезон. Городники вже насадили безліч овочів та зелені і тепер з нетерпінням чекають на свій врожай.

Але щоб урожай видався на славу потрібно знати кілька тонкощів. В Україні кріп безперечно найпопулярніша зелень. Його використовують для приготування салатів, супів або їдять у прикуску до основної страви. Щоб кріп добре сходив необхідно розмочувати насіння перед посадкою. А щоб він був смачним і пишним, необхідно удобрювати його.

Кріп зійде щіткою: як правильно удобрювати зелень, щоб вона була смачною та пишною

Кріп зійде щіткою: як правильно удобрювати зелень, щоб вона була смачною та пишною
Удобрювати кріп можна кількома способами. Можна обприскувати його розчином із нашатирного спирту. Зазначимо, що в ньому міститься достатня кількість азоту, яка потрібна кропу для нарощування зеленої маси. Плюс до всього, через аміак, він краще засвоюється. Щоб приготувати таке підживлення, потрібно взяти чайну ложечку аміаку та літр води. Розчиняємо аміак у воді та обприскуємо кріп.

Також удобрювати кріп можна за допомогою додавання золи. Калій і фосфор - потрібні елементи для гарного зростання кропу, які є у деревній золі. У відрі води необхідно розчинити столову ложку нашатирного спирту та склянку золи. Розчин, що вийшов, проціджуємо і поливаємо їм зелень. Таким чином, необхідно полити кріп через тиждень після посадки і повторювати раз на тиждень. 

Кріп зійде щіткою: як правильно удобрювати зелень, щоб вона була смачною та пишною

Раніше ми повідомляли, чим поливати огірки, щоб плодили до осені: два "секретні" добрива.

Також стало відомо, що буряки можна буде додавати до чаю: як виростити солодкий коренеплід.

Джерело