Цього разу в сторіс на своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Євген Клопотенко розповів, як приготувати гратен.

"Коли ти мені скажеш «Хочу їти», я не буду замовляти тобі піцу, я піду і приготую тобі гратен. І нетільки гратен", — жартує зірка "Мастер Шеф" Клопотенко.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля - 6 шт. середнього розміру
  • вершкове масло - 50 г
  • борошно - 50 г
  • мускатний горіх - дрібка
  • молоко - 500 мл.
  • сіль, перець - за смаком
  • сир - 150 г  (половина для соусу та половина, щоб присипати зверху)
  • цибуля - 2 шт. середнього розміру

Миту картоплю "Мастер Шеф" Євген Клопотенко нарізає кружечками. Цибулю також нарізаємо кружечками та викладаємо в керамічну форму.

Вершкове масло розтоплюємо, додаємо борошно, молоко, половину сиру, спеції та варимо соус. 

Заливаємо соусом картоплю з цибулею, накриваємо фольгою та відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин. Після цього зірка "Мастер Шеф" Клопотенко знімає фольгу, присипає гратен сиром та запікає до золотавого кольору сиру ще  приблизно 10 хвилин.

Також  "Мастер Шеф" Євген Клопотенко радить приготувати салат цезар із запеченим бурячком. Для цього беремо:

  • мікс салату 125 г
  • буряк 1-2 шт.
  • оцет 2 ст. л.
  • куряче філе 150 г
  • сир - 150 г
  • олія 2-3 ст. л.
  • сік половини лимону

"Буряк запекти у фользі (запікати приблизно 1.5 години), почистити від шкірки, порізати соломкою та замаринувати в оцті. Сир порізати соломкою та додати в ємність до салату. Курку посолити та обсмажити до готовності на олії (якщо у вас філе, то порізати його
соломкою), додати до салату. Додати сік лимону та перемішати", — пояснив переможець "Мастер Шеф" Клопотенко.

Останні новини України:

Джерело