Цього разу на своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати салат зі спаржі з незвичайною заправкою.
"Спаржа - корисна і смачна навіть сирою, особливо, це стосується фіолетового сорту. Вона надзвичайно багата вітамінами та мінералами, тому найкраще зробити з сирої спаржі салат. Кінчики я трішки обрізав, як і тонку шкірочку, яка заважає насолоджуватись приємним солодким смаком, що нагадує молодий зелений горошок!", — пише Володимир Ярославський із "Мастер Шеф".
Для малинової заправки зірка "Мастер Шеф" Ярославський бере такі інгредієнти:
- 15 г малинового оцету
- 30 г зернової гірчиці
- 25 г меду
- 100 г олії
- 15 г олії смаженого кунжуту
- дрібка солі
"Усе, окрім олії, змішати вінчиком - і тоненькою стрункою додавати усю олію, інтенсивно помішуючи соус вінчиком! До речі, така заправка може стояти у холодильнику декілька тижнів! Якщо не знайшли малиновий оцет (а я раджу це зробити), можна взяти винний, а в рецепт додавайте пюре свіжомороженої малини!", — пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Сам салат можна збирати можна з будь-чого, що у вас є:
- спаржа
- зелений горошок
- томати
- червона цибуля
- болгарський перець
- смажений фундук
- зелень петрушки чи кінзи
"За бажанням додавайте пармезан або змінюйте інгредієнти на запечений батат, молоду моркву, топінамбур або навіть молодий буряк, додавайте більше листя салатів - фантазуйте!", — додав Володимир Ярославський із "Мастер Шеф".
Останні новини України:
Джерело