Донателло піца – одна з найулюбленіших піцерій у мешканців Франківська та його гостей. Проте ви навряд чи задумувались про те, як насправді функціонує такий заклад та що ховається під його вивіскою.

Особливості функціонування піцерії

Головне, на що робить акцент будь-яка піцерія – це якість страв та швидкість їх приготування. Адже чим швидше вони будуть готуватись – тим більше клієнтів буде обслуговувати кухня й тим більшим буде прибуток. А тому одразу після того, як до менеджерів надходить замовлення на певний різновид піци, починається робота над нею.

Вона поділяється на наступні етапи:

  • Тісто попередньо замішується вранці до надходження перших замовлень;
  • Одразу після цього його дістають у потрібній кількості;
  • Кухар присипає борошном стіл й викладає його зверху;
  • Відтинає необхідний шматочок за допомогою ножа;
  • Починає розкочувати його руками, формуючи основу;
  • Наносить щільним шаром томатний соус;
  • Додає інгредієнти у залежності від обраного клієнтом виду піци;
  • Випікає страву у печі необхідну кількість часу.

Серед цікавинок, які варто відзначити, так це той факт, що для прискорення роботи усі інгредієнти вже попередньо нарізані та подрібнені. Це дозволяє створювати піцу якомога швидше, завдяки чому значно скорочується час її доставки до клієнта.

Для пришвидшення роботи над замовленнями, у кожній піцерії працює одразу кілька кухарів, які займаються різними замовленнями. А тому фактично кухня у такому закладі ніби маленький цех на заводі, де безперервно створюють нові страви під кожного клієнта.

Штат піцерії досить різноманітний. Головний на кухні – шеф, він же піцайоло, який стежить за тим, аби дотримувалась рецептура та грамовка інгредієнтів. Його помічники виконують супутню роботу – нарізають овочі, фрукти, готують м’ясо тощо. Ще один кухар займається тим, що викладає інгредієнти на поверхню піци після того, як буде сформована основа. Його помічники безпосередньо беруть участь у тому, аби готова, гаряча піца потрапила до коробки, була нарізана на порцій, а потім пішла на стіл до кур’єра, який доставить її клієнтові.

Замовити піцу з доставкою в Івано-Франківську

Ресторан Донателло – окраса міста Франківськ, у якому ви зможете обрати та замовити найкращі італійські страви на будь-який смак. Вони створюються досвідченими кухарями, які дотримуються традиційної рецептури, а тому ви зможете відчути смаки Італії у себе вдома.

Заклад пропонує широкий асортимент продукції, за допомогою якого можна спробувати усе та навіть більше – веганську, м’ясну, овочеву, грибну та інші варіанти піци. Куштувати їх можна навіть дітям, оскільки вони створені з перевірених інгредієнтів від надійних постачальників.

Як бонус – ви отримуєте швидку доставку, яка працює протягом 29 хвилин. Варто лише зробити замовлення та обрати спосіб оплати – як ви отримаєте трикутнички так швидко, що вони навіть не встигнуть перед цим охолонути.

Як влаштована робота у піцерії

Джерело