У багатьох рецептах різноманітних страв є сир - твердий, плавлений. Нічого, якщо його потрібно зовсім небагато для посипання зверху, але значну порцію буває не так легко натерти.

Господині знають, як сир може перетворитися на грудочки і прилипає до рук, а відмивати після тертку - те ще випробування. Але є декілька методів для того, щоб полегшити завдання.

Без злиплих рук та зайвих нервів: як легко натерти сир - три ефективні методи

Без злиплих рук та зайвих нервів: як легко натерти сир - три ефективні методи

Змастити маслом

Щоб сир легко ковзав по поверхні та не злипався, терку спершу потрібно змастити невеликою кількістю олії за допомогою силіконового пензлика, серветки або просто пальців.

Не використовувати миску

Простіше натерти сир не в мисці або на дошці, а безпосередньо над стравою, яку необхідно присипати. Спосіб підходить для тих випадків, коли сиру потрібно небагато.

Потримати у холоді

За своєю структурою сири бувають плавленими, м'якими чи надто жирними. Охолодження допоможе йому злегка затвердіти, а в результаті він не розмазуватиметься по терті. Продукт потрібно загорнути у харчову плівку та залишити у морозилці на 20-30 хвилин. Але важливо не перетримати сир у холоді, щоб смак та структура не порушилися.

Без злиплих рук та зайвих нервів: як легко натерти сир - три ефективні методи

Раніше ми писали про те, що дивне поєднання, але результат вражаючий: навіщо при приготуванні м'яса додавати бананову шкірку

Джерело