"Вергуни" - це улюблена солодка випічка з дитинства. Багато хто пам'ятає, як їх пригощали бабусі, але не всі знають, як правильно його готувати.

Цього разу до вашої уваги пропонується відразу два рецепти. Вибирайте той, який вам більше до вподоби, і насолоджуйтесь смаком з дитинства.

Десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти

"Безалкогольний" варіант "Вергунів":

Складові

  • одне куряче яйце,
  • дві столові ложки рафінованої олії без запаху + для смаження,
  • півтори склянки свіжого кефіру,
  • одну щіпку солі,
  • чотири склянки просіяного пшеничного борошна,
  • одна упаковка ванільного цукру,
  • три столові ложки цукрового піску,
  • половину чайної ложки харчової соди,
  • цукрова пудра для посипання.

Десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти

Як готувати:

  • Просіяти борошно через сито, з'єднати з цукром, сіллю та ваніллю. У суміш додати яйце, кефір, дві ложки олії.
  • Замісити м'яке еластичне тісто і залишити його на 20 хвилин у холодному місці. Потім розкотити його у тонкий пласт і нарізати тонкими смужками. У кожній смужці ножем зробити проріз, протягнути через нього один кінець смужки та вивернути.
  • Обсмажувати в маслі до золотого кольору, готовий виріб викласти на серветку та посипати цукровою пудрою.

Десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти

Є й інший рецепт "Вергунів", в якому для хрумкого ефекту додається алкоголь. Його можна спокійно давати дітям – ні краплі алкоголю в тесті не залишається, він вивітрюється під час обсмажування.

Рецепт "Вергунів" зі сметаною та алкоголем:

Що знадобиться:

  • 200 грамів просіяного пшеничного борошна,
  • Дві з половиною столові ложки жирної домашньої сметани,
  • Дві столові ложки рому або горілки,
  • дрібка солі,
  • два курячі жовтки,
  • дві столові ложки рослинної олії без запаху для смаження,
  • цукрова пудра для посипання.

Десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти

Як готувати:

Всі сухі інгредієнти змішати, додати|добавляти| яєчні жовтки (а не все яйце), сметану, ром або горілку. Замісити еластичне тісто, дати трохи відпочити.

Розкачати тісто в тонкий пласт, нарізати косими ромбами та зробити отвори в центрі кожного. Вивернути кожен ромб через дірочку, обсмажити в маслі до золотистої скориночки.

Посипати печиво цукровою пудрою та подавати на стіл.

Раніше ми повідомляли про зельц для святкування перемоги: найкращий рецепт, який ніде не знайти.

Джерело