Шинкування капусти – справа дуже відповідальна. Господині та господарі мало не роками вдосконалюють свою майстерність у цьому ремеслі.

Але навіть дуже досвідченим людям іноді важко отримати шматочки капусти однакового невеликого розміру. 

Шинкування капусти бабусиним способом: тепер у банку влізе більше

Про шатківницю капусти Знай.ua розповідає на основі матеріалу ресурсу "ВажноЗнати".

Нарізка капусти ножем залишає шматочки надто великого розміру. Якщо ж спробувати подрібнити її в блендері – ви "вичавите" з овочів сік. 

Спеціальна шатківниця для капусти (мандоліна) - досить непоганий варіант, але у нього є недолік: шматки виходять досить великими, що підійде не на кожну страву.

Шинкування капусти бабусиним способом: тепер у банку влізе більше

Але можна спробувати й інший спосіб. Розріжте капусту на 3-4 частини і натріть на звичайну терку. На це у вас піде від сили хвилин 5. Шматочки овочів будуть однакового невеликого розміру, а сік залишиться всередині.

Шинкування капусти бабусиним способом: тепер у банку влізе більше

Так можна швидко приготувати добрий салат або котлети з капусти. Проста та доступна методика підходить майже для будь-якої страви.

Раніше ми повідомляли про найсмачніший яблучний сидр у вашому житті: простий рецепт для веселого свята.

Також не зайвим буде рецепт вівсяного печива з шоколадом та горішками від блогерки Дідус: знайомі всім з юних років ласощі, але з "родзинкою".

Джерело