Буряк прославився як неймовірно корисний овоч, то ж з нього готують і перші страви, і салати, і консервацію. З червоного буряка можна приготувати навіть ікру!
Оригінальним рецептом бурякової ікри "Пікантна" поділився телеграм-канал "Домашня консервація: Варення, заголовки". Жодних особливих складників для цієї страви не потрібно. Знадобиться всі те, що є буквально під рукою.
Інгредієнти:
- Буряк - 2 кг;
- Болгарський перець - 250 г;
- Помідори - 750 г;
- Ріпчаста цибуля - 250 г;
- Часник - 100 г;
- Сіль - 30 г;
- Цукор - 100 г;
- Олія рослинна - 250 мл;
- Оцет 9% - 75 мл.
Приготування:
Спершу натріть червоний буряк на тертці, поріжте помідори кільцями, перець і цибулю півкільцями, а часник пропустіть через часникодавку або натріть його.
Далі у киплячу олію покласти цибулю, трохи спасерувати, потім додати помідори й тушкувати протягом 5 хвилин. Тепер додайте перець і знову доведіть до кипіння.
Коли буряк закипить, додайте оцет, перемішайте й одразу ж викладіть буряк, сіль і цукор. Перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте всю масу протягом 30-40 хвилин.
Тепер додайте часник, ще раз перемішайте й одразу ж розкладіть у підготовлені гарячі банки. Після цього можна закатувати. Переверніть банки на кришки й укутайте до охолодження.
Джерело