Буряк прославився як неймовірно корисний овоч, то ж з нього готують і перші страви, і салати, і консервацію. З червоного буряка можна приготувати навіть ікру!

Оригінальним рецептом бурякової ікри "Пікантна" поділився телеграм-канал "Домашня консервація: Варення, заголовки". Жодних особливих складників для цієї страви не потрібно. Знадобиться всі те, що є буквально під рукою.

Інгредієнти:

Бурякова ікра
  • Буряк - 2 кг;
  • Болгарський перець - 250 г;
  • Помідори - 750 г;
  • Ріпчаста цибуля - 250 г;
  • Часник - 100 г;
  • Сіль - 30 г;
  • Цукор - 100 г;
  • Олія рослинна - 250 мл;
  • Оцет 9% - 75 мл.

Бурякова ікра

Приготування: 

Спершу натріть червоний буряк на тертці, поріжте помідори кільцями, перець і цибулю півкільцями, а часник пропустіть через часникодавку або натріть його.

Далі у киплячу олію покласти цибулю, трохи спасерувати, потім додати помідори й тушкувати протягом 5 хвилин. Тепер додайте перець і знову доведіть до кипіння.

Коли буряк закипить, додайте оцет, перемішайте й одразу ж викладіть буряк, сіль і цукор. Перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте всю масу протягом 30-40 хвилин.

Тепер додайте часник, ще раз перемішайте й одразу ж розкладіть у підготовлені гарячі банки. Після цього можна закатувати. Переверніть банки на кришки й укутайте до охолодження.

Бурякова ікра

Джерело