Цього разу наші читачі можуть дізнатися багато важливої та корисної інформації. Справа в тому, що тепер українці можуть дізнатися, як відрізнити справжній сир, який приготували з натурального молока, від так званого "сирного продукту", до яких входять в основному рослинні жири.

Про це стало відомо завдяки інформації, яку розповіли експерти молочної галузі в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Дивіться на цінник і на дірки: українцям підказали, як не сплутати справжній сир з підробкою

Дивіться на цінник і на дірки: українцям підказали, як не сплутати справжній сир з підробкою

Для багатьох сир - дуже смачний продукт, також він ще й корисний для організму, але тільки, якщо він дійсно натуральний. Якщо ж вживати замість натурального сиру Сирний продукт, то жодної користі організму це не принесе.

Правда при цьому наші смакові рецептори залишаться задоволені, адже виробники підробок навчилися віртуозно використовувати смакові добавки для залучення покупців.

Дивіться на цінник і на дірки: українцям підказали, як не сплутати справжній сир з підробкою

"Якщо в сирному продукті тваринний жир замінений рослинним жиром, то такий продукт безумовно буде напружувати обмін речовин, погіршувати роботу печінки і в принципі шкоду для здоров'я приносити", – говорить дієтолог Борис Скачко.

Пальмова олія, яку кладуть в цей продукт, не представляло б для нашого організму великої небезпеки, якби ми його вживали лише від випадку до випадку. Однак сьогодні вже майже не знайти продуктів (не тільки молочних), в яких би не використовувалося це масло.

Дивіться на цінник і на дірки: українцям підказали, як не сплутати справжній сир з підробкою

Як відрізнити натуральний сир від сирного продукту

Перша відмінність - це ціна. Враховуючи високу вартість молока, натуральний сир не може бути дешевим, кажуть експерти. Тому Сирний продукт відчутно дешевше натурального сиру. Але навіть ті ціни на сирні продукти, за якими нам їх продають, непомірно завищені. Насправді, їх собівартість набагато нижче.

Розрізнити їх можна і по запаху. Насправді, Сирний продукт має яскраво виражений надмірний запах. А натуральний сир приємно і ненав'язливо пахне молоком. За зовнішнім виглядом вони також відрізняються. Сирний продукт, як правило, не пружний, а в'язкий і ламкий. Натуральний сир повинен бути твердим, пружним і пористим, а в разі, якщо це сир брі – м'яким і тягучим.

Джерело